Monday, June 27, 2011

akhirnya...

alhamdulillah... mood saya sangat gembira hari ni . :) nak tahu kenapa? sila baca sampai abis

sebelum ni cik P sy sangat tidak teratur . apatah lg setelah miscarriages tahun lepas . pas pada tu ambik perancang depo-provera (betul ke idak ejaan ni) lg le cik P itu x menentu... so org kata kalau cik P xtentu ni, chance tuk preggy tu susah la sikit . Niat tu mmg ada, cuma nak tunggu adam besar sikit . so lepas je 2x amik suntikan tu, terus je stop. Sbbnya dok baca2 komen tentang suntikan ni, ada yang kata after 6 month br preggy semula, tu kira yang cepat, yang lambat sampai da bertahun stop pengambilan pun xde peluang nak mengandung lg, atas sebab2 tu la sy stop amik suntikan tu . after 4bulan stop tu cik P mmg xbetul, kdg2 1 hr je, pastu stop dekat 5hr, datang pulak bertandang, so saya amik keputusan tuk amalkan minum ini :
.
.
.
.
.
.
.

Pati Delima
cara minum je mudah je, 2 sudu pati delima + air 1 gelas nak lg sedap, sila + madu dan ais :)

nak tahu apa kelebihannya? sila baca SINI
saya amik kat akk ni la :) de cantikkan? awet muda tu, kalau tgk real, mmg x caya umur de da awal 40-an

alhamdulillah pas sebulan amalkan minum ni, cik P kembali normal dan sebulan lepas tu cik P tidak datang dan inilah hasilnya
.
.
.
.
.
.
.


8weeks 4days

syukur Ya ALLAH... akhirnya hasrat kami termakbul utk beri Teruna Kecik ni kawan :)

Wednesday, June 08, 2011

jemputan memeriahkan majlis perkahwinan

Up coming event

jemputan dari wani hadi


 jemputan dari aja


 jemputan dari nad

Tuesday, June 07, 2011

Slamat Pengantin Baru

Selamat pengantin baru buat kawan2 yang telah melangkah ke Alam Baru . maaf xdapat nak hadir kenduri u All.. bukan xnak g, tp keadaan x mengizinkan . semoga korang2 bahagia hingga hujung nyawa . buat kengkawan yang sedang menghitung hari, harap sabar menghadapi rintangan yang bakal ditempuh . Tolak ansur dalam perhubungan sangat penting . moga semuanya berjalan lancar .

Asrina & Faizal
5 june 2011
 jeles sebab x dapat nak join kengkawan yang len g sana . tiada aral nanti, sampai la ke melaka .
pic credit to hidayah hamdan
Syu & pasangan
4 june 2011
Ni pun xdapat nak P gak . kat ipoh . pic ni credit to akmal cha

baby baru :)

dah lama nak update post ni, tp x terhapdet2...

macam best je title tu kan??kan??

ni la baby baru sayer tu 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Brother NV50


ni Projek terawal sy menggunakan NV50 (cloth pantyliner... yang ni belum siap sepenuhnya, yang dah siap ada kat anak buah . xsempat nak ambik gambar)

siap dipotong, tp x berkesempatan nak jahit lg

another projek, baju melayu anak . atas tunjuk ajar kakak sy :)

Friday, June 03, 2011

THEHONEYBUNCH FINAL GIVEAWAY - Naturally motherhood giveaway

sticky mode till 3rd of june before 6pm

entry mode kali ni adalah tuk mengjoinkan diri dalam giveaway yg dianjurkan oleh hanz jamaludin selama ni dok sekodeng blog de tp xsangka rupa2nya one of my friend kat MCDP . 
ok pendekkan cerita, sy nak war2kan 


 jom intai syarat-syaratnya kat sini

Dunia ibu buat diriku adalah anugerah terindah yang penuh dengan cabaran, pahit dan manis sebagai ibu . tanggungjawab dan amanah yang dipikul akan selalu dijaga agar tidak dipersoalkan di kemudian hari .

Hadiah di sponser oleh mereka2 ini :

Wednesday, May 04, 2011

koleksi CD terbaru adam

Entry ni semata2 nak tunjuk CD yang cumel tu . belum prewash pun lg . CD2 ni beli kat mummycare liza dan kak nik kalau rasa2 nak cuba, bleh le contact derang ni .

pull up pants by littledoodlez, bamboolite Ai2, bamboolite fleece cover, hybrid insert, wetbag dan snappi

Port Dickson

seperti yang dijanjikan :) kat bawah ni antara gambar2 masa g PD haritu
meriam @ muzium tentera darat


tinggalan barang sejarah







keje mengejor si kecik tu je . 
jernihkan laut kat PD

xpuas2 nak mandi . muka abah de dah 'ketat' xlarat melayan